Dag 3 Beijing

16 april 2013 - Beijing, China

Terwijl jullie nog braaf in de schoolbankjes zitten, denken wij erover om naar bed te gaan. Het is 21.00 uur en morgen moeten we vroeg opstaan, want dan vertrekken we al om 06.30 uur naar de match making conferentie om partnerscholen te ontmoeten.

Maar eerst het verslag van vandaag. Vanochtend om 08.00 uur vertrokken we naar Tianjin, een stad op ruim 3 uur rijden van Beijing. Daar bezochten we een school die enorm bleek te zijn. En dat voor "slechts" 2000 leerlingen. Het kolossale gebouwencomplex maakte grote indruk op ons, hoewel we er later achter kwamen dat de gevels  bekleed waren met steenstrips en dat alles toch niet zo gloednieuw was als we dachten. Niettemin een prima school met uitstekende resultaten. De Chinese regering wil excellentie bevorderen en investeert daar ook naar. Deze school heeft daar behoorlijk van weten te profiteren.

Dit keer kregen we een Chinese lunch aangeboden, om daarna in een model Engelse les te belanden. De jonge juf wist de 45 leerlingen gedurende drie kwartier te boeien met een flitsende les vol interactieve werkvormen. Chapeau! Daarna was het tijd voor een lesje handvaardigheid. De delegatie werd eerst uitgebreid geinformeerd over de kleurensymboliek van de Chinese opera. Daarna moesten we aan de hand van een voorbeeld een operamasker beschilderen, wat bij de een tot een beter resultaat leidde dan bij de ander. Maar het is natuurlijk de inzet die telde...

Nu zo naar bed, want de wekker gaat weer vroeg af.

 

Foto’s